FinansWatch

Banknordik: Vil betale gæld uden aktionærhjælp

Banknordik regner med at kunne betale staten uden at skulle spørge aktionærerne om penge.

Banknordik regner med at kunne tilbagebetale sit statslån på 200 mio. kr. uden at bede sine aktionærer om penge ved en emission. Det oplyser administrerende direktør Janus Petersen til Ritzau Finans.

"Det er nok ikke nødvendigt for os at foretage en emission. Jeg har tidligere sagt, at det kunne godt være. Men med vores budgetter tror jeg, at vi kommer til at betale det tilbage uden emission," siger Janus Petersen.

Banknordik har mulighed for at betale statslånet tilbage ved udgangen af 2012, og direktøren regner med, at det kan ske med midler fra den løbende indtjening i banken.

Banknordik, der dengang hed Føroya Banki, lånte omkring 200 mio. kr. under Bankpakke II i 2009.

Banken har netop udstedt kapitalbeviser for 600 mio. kr. Pengene skal bruges til at finansiere bankens opkøb af Amagerbanken. Af de 600 mio. kr. kommer de 300 mio. kr. fra det statslige selskab til håndtering af krakkede banker, Finansiel Stabilitet.

Oprindeligt var det planen at udstede kapitalbeviser for 550 mio. kr., men efterspørgslen viste sig at være større, end banken havde regnet med, og derfor solgte man yderligere kapitalbeviser.

"Det er gået mindst lige så godt som planlagt. Det er planen, at vi skal betale pengene fra Finansiel Stabilitet tilbage så hurtigt som muligt. Det, at vi tager lidt mere i det private marked, gør, at muligheden for at nedbringe lånet fra Finansiel Stabilitet tidligere, er så meget desto større," forklarer Janus Petersen.

Banknordik vil have en solvens på 15 pct. efter overtagelsen af Amagerbanken. Før overtagelsen var den 17 pct.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs