Regnskab: Banknordik utilfreds med overskuddet

Et overskud på 49 mio. kr. før skat er ikke nok for færøske Banknordik. Amagerbanken forventes at koste 30 mio. kr. i integrationsomkostninger samt sænke solvensen fra 20,3 pct. til 14,5 pct.

Bankordik har fremgang på nettorente- og gebyrindtægter sammenlignet med første halvår 2010 fra 308 mio. kr. til 315 mio. kr.

Nedskrivningerne lander på 30 mio. kr., hvilket er på niveau med samme periode sidste år, men en væsentlig forbedring fra sidste halvår, hvor nedskrivningerne var over 100 mio. kr.

Resultatet før værdireguleringer, særlige poster og skat er 49 mio. kr. mod 51 mio. kr. samme periode sidste år. Efter værdireguleringer og særlige poster er overskuddet 27 mio. kr.

Resultatet efter skat står i kontrast til første halvår 2010, hvor det landede på 458 mio. kr. efter ekstraordinære indtægter. Og resulatet er ikke tilfredsstillende, skriver banken i halvårsmeddelelsen.

Amagerbanken koster 30 mio.

"Resultatet er ikke tilfredsstillende og er karakteriseret af lav aktivitet, negative værdireguleringer og sektorudgifter. Men vi har taget initiativer, der skal øge lønsomheden og kontrollere omkostningerne, hvilket vil forbedre resultatet signifikant i de kommende år," siger adm. direktør Janus Petersen.

Solvensprocenten er opgjort til 20,3 pct. med et individuelt solcensbehov på 8,8 pct. Banken skriver i halvårsrapporten, at bankens solvenspct. efter opkøbet af Amagerbankens kunder vil være reduceret til 14,5 pct.

Banken fastholder forventningerne til året, der lyder på 100-140 mio. kr. før skat og værdireguleringer, men forventer, at integrationen af Amagerbankens kunder vil koste i omegnen af 30 mio. kr., så det endelige resultat lander mellem 70 og 110 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også