Banknordik lander ny kapital

Banknordik meddeler, at den planlagte styrkelse af den ansvarlige kapital i kølvandet på købet af Amagerbanken er på plads. Staten bidrager med hver anden krone af de 600 mio., som banken har hentet.

Banknordik har netop meddelt, at banken er kommet i land med den planlagte udvidelse af sin ansvarlige kapital. Udvidelsen, der sker i som en direkte følge af bankens køb af den grønne del af Amagerbanken, bringer 600 mio. i kassen, hvoraf staten i skikkelse af Finansiel Stabiliet tegner sig for halvdelen.

”Vi er glade for opbakningen fra en lang række professionelle investorer til vores overtagelse af Amagerbanken. Vi konstaterede opbakningen forud for vores beslutning om at købe Amagerbanken, og i dag ser vi den bekræftet i en solid tegning af de udbudte kapitalbeviser. Vi er sikre på, at Banknordik har gjort en god investering, og tegningen viser, at investorerne deler denne vurdering. Vi vil gøre os umage for at vise, at vi så rigtigt,” skriver Janus Petersen, koncernchef i Banknordik, i meddelelsen.

Mere end planlagt

Samtidig er udstedelsen blevet større end oprindeligt planlagt.

"Oprindeligt planlagde Banknordik at udstede kapitalbeviser for 550 mio., men banken har valgt at imødekomme en stor efterspørgsel og forøge udstedelsen til i alt 600 mio. kr.," skriver banken.

Banken udsteder hybrid kernekapital for 180 mio. kr. De forrentes de første fem år med en fast årlig rente, der fastsættes som den fem-årige swap-rente i danske kroner 21. juni 2011 med tillæg af 7,5 pct.

Derudover udstedes ansvarlig lånekapital for i alt 420 mio. De forrentes de første fem år med en rente på den fem-årige swap-rente plus 5,5 pct. Heraf bidrager staten altså med 300 mio .kr.

Loft over udbytte

Banknordik ligger samtidig pr. statens instruks loft over hvor meget udbytte aktionærerne kan få i de kommende år.

"I forbindelse med udstedelsen af kapitalbeviserne har banken besluttet at begrænse sin udbetaling af udbytte til 10 pct. af årets nettoresultat, dog ikke mere end 10 mio. årligt, så længe kernekapitalprocenten eksklusiv hybrid kernekapital er under 10 pct.. Efter købet af Amagerbanken forventes BankNordiks kernekapitalprocent eksklusiv hybrid kernekapital at være 9,6 pct.. Banken vil revurdere udbyttepolitikken, når kernekapitalprocenten eksklusiv hybrid kernekapital igen er 10 pct., eller når den nytegnede hybride kernekapital måtte være indfriet."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også