Kæmperabat på Spar Lolland-aktier

Der bliver givet en gedigen rabat på aktien ved Spar Lollands kommende aktieemission.

”Vores aktiekurs har nok været lidt ude af trit med markedet, og det har den jo været, fordi der har siddet en storaktionær – Fonden for Sparekassen Lolland. Og tager man udgangspunkt i et snit af, hvad bankaktier bliver handlet til, så ligger vores i den dyre ende. Så vi har forsøgt at finde en fair pris – og så sætte en rabat ud fra den fair pris,” siger adm. direktør i Spar Lolland, Lynge Thang Jørgensen, til FinansWatch.

Aktien bliver udbudt til kurs 40, mod en aktuel handelskurs på kurs 115 i kølvandet af et kursfald på 8 pct. siden morgenstunden – dog et kursfald, der sker på baggrund af meget lidt handel.

Spar Lolland vil hente 204 millioner kroner

Det giver en aktuel rabat på Spar Lolland-aktien på 65 pct. ved aktieudstedelsen. Men ifølge Lynge Thang Jørgensen er den reelle rabat i forhold til det, banken anser for en fair pris på aktien, kun på 40 pct.

Markedets krav

"Den rabat, vi giver, i forhold til det vi anser for en fair pris, er på ca. 40 pct. Og det er nok ca. det, markedet beder om i dag."

Dermed sætter Lynge Thang Jørgensen den 'fair' pris på aktien på ca. 67 kr.

Aktieemissionen, der skal hente 204 mio. kr. hjem til Spar Lolland, er kun 18,6 pct. garanteret. Hverken storaktionæren i fonden, der sidder på ca. 78 pct. af bankens aktier, eller banken selv, der har 4,85 pct. af aktierne, vil deltage i emissionen.

Dermed vil fonden ende med under 50 pct. af aktierne. En udvanding, som Lynge Thang Jørgensen mener er nødvendig for at skaffe investorer.

Han peger samtidig på, at banken har ændret i vedtægterne, der før lagde en meget lav begræsning på stemmeretten for alle aktionærer undtagen fonden, men som nu sætter en grænse på stemmeretten på 10 pct. af aktiekapitalen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også