FinansWatch

Kina kræver demokrati i IMF

Når IMF skal vælge sin nye generaldirektør, så skal det ske gennem en åben og demokratisk proces. Det er i hvert fald Kinas ønske, skriver det norske nyhedsmedie E24.

Traditionelt har posten som topchef i IMF været reserveret til en europæer. Senest var posten besat af en franskmand og blandt favoritterne til at blive ny IMF-chef finder man flere europæere. Blandt andet har Frankrigs finansminister Christine Lagarde bekendtgjort sit kandidatur og hun nævnes flere steder som et godt bud på en ny generaldirektør i IMF.

Det er hun dog ikke nødvendigvis set med kinesiske øjne.

”Kina håber at alle parter vil træffe en afgørelse gennem en demokratisk proces,” lyder det i en udtalelse fra det kinesiske udenrigsdepartement.

Nye roller

Udover ønsket om en demokratisk proces, så vil Kina gerne sætte fokus på vækstøkonomiernes rolle i det internationale samfund, samt de forandringer der er foregået på den globale scene. Begge dele bør, ifølge Kina, blive taget til efterretning når en ny generaldirektør skal udpeges.

Hidtil har magtbalancen i IMF været basert på hvem, der bidrog mest til fonden.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs