IMF-chef: Det er et mareridt

Den sexanklagede IMF-chef kalder anklagerne for et mareridt. Han afviser dem kraftigt.

Den fratrådte chef for IMF, franskmanden Dominique Strauss-Kahn, bedyrer sin uskyld. Der er ikke hold i anklagerne om, at han har forgrebet sig på en stuepige på et hotel i New York.

Den nu tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF) har sendt en mail til IMF-ansatte rundt om i verden. Heri kalder han sagen for »et personligt mareridt.«

Nødt til at gå af

»Jeg afviser i stærkest mulige vendinger de påstande, jeg nu står over for. Jeg er sikker på, at sandheden vil komme frem, og at jeg bliver renset,« hedder det i hans meddelelse.

Mailen, som det franske nyhedsbureau AFP har en kopi af, er udsendt søndag.

Han skriver også, at han er »oprigtig ked af det og frustreret over«, at han var nødt til at gå af som IMF-chef for at imødegå anklagen.

»Jeg kan ikke acceptere, at I, kære kolleger, på nogen måde skulle dele mit personlige mareridt. Så jeg blev nødt til at gå af,« skriver Strauss-Kahn.

Anholdt i lufthavnen

Han blev anholdt den 14. maj i John F. Kennedy-lufthavnen i New York, fordi en stuepige på Sofitel-hotellet i den amerikanske millionby sagde, at han havde overfaldet hende og forsøgt voldtægt.

Strauss-Kahn er nu løsladt mod kaution og er i husarrest i New York.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også