FinansWatch

Dømt redaktør angriber domstol

Den kursmanipulationsdømte økonomisk redaktør Claus Forrai angriber i et indlæg i dagbladet Børsen både domstol og anklagemyndighed i hans sag for en ubegribelig fortolkning af loven.

I et debatindlæg i dagbladet Børsen går den tidligere chefredaktør for Penge og Privatøkonomi, Claus Forrai, til angreb på både dommere og anklagemyndighed bag hans dom for kursmanipulation, og stadfæstelsen af samme ved landsretten for en uge side.

"I min tid som aktieskribent for Penge og Privatøkonomi skrev jeg langt over 100 aktiekommentarer og investeringsartikler med konkrete anbefalinger af aktier. I 13 af disse tilfælde mente anklagemyndigheden, at jeg havde overtrådt ovennævnte paragraf (værdipapirlovens § 38, stk 2 pkt 1, red.) ved ikke korrekt og effektivt at have informeret om interessekonflikten i, at jeg selv ejede de aktier, jeg anbefalede," skriver Forrai, der blev idømt fire måneders ubetinget fængsel og en konfiskering af 1 mio. kr.

Han peger på, at han altid gjorde opmærksom på, om han ejede de aktier han skrev om.

"Måtte indse"

"Et ganske bemærkelsesværdigt synspunkt, idet jeg altid i forbindelse med mine artikler, klart og tydeligt havde gjort opmærksom på, hvis jeg ejede aktier i de selskaber, jeg anbefalede," skriver Claus Forrai og fortsætter:

"Men flertallet af landsretsdommerne mente, at jeg "måtte indse" at dette ikke var tilstrækkeligt, og at jeg også skulle have oplyst, hvor mange aktier jeg havde i de pågældende selskaber, og hvad tidshorisonten for min investering i de pågældende aktier var."

"Hvordan domstolen mener, at jeg "måtte indse" dette, er mig ubegribeligt. Der står intet herom hverken i lovteksten eller i forarbejderne til loven. Der tværtimod direkte står at læse, at det afgørende alene er, hvorvidt man nævner ejerskabet af aktier i de selskaber man anbefaler."

Har stadig aktien

Forrai peger videre på, at han som oftest ikke drog umiddelbar fordel af kursudvikling i kølvandet på hans aktietips.

"Langt hovedparten af de handler jeg er blevet dømt for, er foretaget mere end 3 uger efter offentliggørelsen af mine anbefalinger, og nogle af aktierne er solgt mere end 5 måneder efter. Faktisk er jeg sågar dømt for køb af aktier, som jeg her 4 år senere til dato stadig ikke har solgt."

Forrai startede sidste måned op på ny med Finansbureauets Nyhedsmagasin. Han vil dog ikke længere skrive om aktier, han selv ejer.

Redaktør skal i fængsel for aktiefusk

Dømt finansjournalist starter medie

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs