FinansWatch

Storbanker angriber nye regler i hemmeligt brev

11 af Europas største banker, herunder Nordea, beskriver i brev til EU-kommissær Barnier de kommende likviditetsregler fra Baselkomiteen som potentielt ødelæggende for den europæiske økonomi.

I et ikke offentliggjort brev til EU-kommissær Michel Barnier dateret 8. april beskriver direktører og bestyrelsesformænd fra en gruppe bestående af 11 af Europas største banker de kommende Basel-likviditetsregler som forhastede, uigennemtænkte og stærkt skadelige for Europas økonomi.

"De likviditetsratioer Basel Komiteen har udviklet (...) er defineret på en måde, der virker uden sammenhæng med de faktiske erfaringer gjort under krisen. Reglerne er derfor for konservative, når det kommer til plausible fremtidige stress-situationer," skriver gruppen, og peger samtidig på, at den korte periode mellem udformning og implementering af reglerne utilsigtet vil kunne skabe "meget skadelige resultater."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs