JP Morgan-chef: Baselregler er agressive og ekstreme

I et interview med American Banker kalder JP Morgans topchef Jamie Dimon Basel III for et skridt for langt - men slår samtidig fast, at finanshuset så rigeligt har råd til reglerne.

Reguleringskorstoget er gået for langt, og gør nu skade på økonomien. Sådan lyder dommen fra JP Morgans topchef Jamie Dimon overfor avisen American Banker.

"Jeg kan ikke bevise det her lige nu, men for alle vores akademikere her er det klart, at det her vil hæmme den økonomiske vækst. Jeg mener faktisk, at det allerede gør det. Jeg mener, at banker rundt omkring i verden skruer ned for deres gearing, og gør klar til det potentielle slag fra Basel III allerede," siger Jamie Dimon ifølge avisen.

Dodd-Frank

Kombineret med de ændringer, den amerikanske banksektor for tiden må implementere på grund af den såkaldte Dodd-Franf lov, mener Dimon, at hele finanssystemet er blevet vendt grundigt op og ned - og at det er på tide at slappe lidt af.

"Det angt højere niveau af kapital og likviditet, flere kræfter til regeringer, flere stresstests - det er ikke bare én ændring, vi laver. Det er enorme mængder.. jeg mener bare, at nogle personer bør tage en dyb indånding inden de tilføjer mere kapital på dette tidspunkt."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også