FinansWatch

Ugebrev: Finansiel Stabilitet vil ikke vælte markedet

Statens afviklingsselskab Finansiel Stabilitet vil ikke trække tæppet væk under ejendomsmarkedet, skriver Økonomisk Ugebrev

Finansiel Stabilitet er klar til at holde overtagne ejendomme fra nødlidende udlånsengagementer så længe, det er nødvendigt. Der bliver altså ikke tale om et hurtigt storudsalg af beholdningen af ejendomme under Finansiel Stabilitet, der totalt har sikkerhed i ejendomme for ti mia. kr. hvoraf de 5,7 mia. kr. er private boliger. Dets skriver Økonomisk Ugebrev.

"Vi vil ikke lave brandudsalg, men omvendt vil vi heller ikke spekulere i om markedet de kommende år går op eller ned," siger administrerende direktør i FS Henrik Bjerre-Nielsen.

Ifølge direktør Solveig Rannje fra Rosk Ejendomme, opsamlingsselskab for ejendomme efter den krakkede Roskilde Bank, handler det fortsat om at reducere tabene mest muligt. Derfor kommer salget af ejendommene til at tage den tid, der er nødvendig, oplyser hun.

Fokus på de salgsklare

"Vi koncentrerer os om at få udviklet de ejendomme, vi køber, så de er salgsklare. Så kan vi vælge at sælge dem gennem mægler, eller vi kan vælge at sende dem i udbud," siger Solveig Rannje til ugebrevet.

Konkret har Rosk Ejendomme netop sendt to porteføljer i udbud.

Nyt selskab

Det er besluttet at omorganisere selskaberne under Finansiel Stabilitet, så der bl.a. kommer et selskab, der hedder FS Ejendomsselskab.

Det vil ifølge Solveig Rannje bygge videre på Rosk Ejendomme, og det er meningen, at selskabet skal kunne købe ejendomme fra bankerne under Finansiel Stabilitet samt fra de konkursboer, der er og kommer blandt bankernes engagementer.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs