FinansWatch

EBH sætter 788 mio. kr. af til retssager

EBH Bank har sat et svimlende højt beløb af til de retssager, der venter den faldne bank - som i dag er fusioneret med krakkede Løkken Sparekasse.

Den krakkede EBH Bank havde rent faktisk overskud i 2010. Hvis ikke lige banken, der i dag også har opslugt ligeledes hedengange Løkken Sparekasse, havde svimlende 788 mio. kr. til at dække de retssager, der venter banken.

Salg af diverse datterselskaber havde eller bidraget positivt med 474 mio. kr., men med hensættelsen til retssager ender 2010 med et minus på 507 mio. kr.

EBH forventer i løbet af året at blive overtaget af nye selskaber i Finansiel Stabilitet, der i dag kontrollerer banken.

Det fremgår af selskabets årsrapport.

Statens oprydningsselskab for banken er netop nu i gang med en omfattende restrukturering af de banker, der har lidt den onde skæbne at ende deres dage der.

Ikke flere dankort

Banken har samtidig fået skåret 2 mia. af udlånet, der dog fortsat har en betydelige størrelse.

"EBH Banks udlån var ved regnskabsårets begyndelse 6,8 mia. kr. Dette beløb er nedbragt til 4,8 mia. kr. ultimo 2010," skriver banken.

Samtidig er det stort set slut med at være normal bankunde i EBH.

"Banken opretholder kun et begrænset produktudbud, og i 2010 er udbuddet blevet yderligere begrænset. Services som eksempelvis dankort, netbank og pensionskonti tilbydes som udgangspunkt ikke længere, og dette – sammenholdt med en løbende bearbejdning af kundeporteføljen – har medvirket til afvikling af en lang række engagementer og reduceret det samlede udlån," skriver Finansiel Stabilitet.

Garanter får fri proces mod EBH Bank

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs