FinansWatch

Garanter får fri proces mod EBH Bank

Gode nyheder for en stribe garanter, der tabte stort på, at Løkken Sparekasse gik konkurs.

En stribe garanter, der har tabt millioner af kroner på Løkkens Sparekasses krak, har fået nyt håb og bedre muligheder for at få deres tabte penge tilbage.

Det oplyser P4 Nordjylland. Garanterne, der er samlet i Garantloekken, har nemlig fået bevilget fri proces til at køre sag mod EBH Bank, der har overtaget resterne af Løkken Sparekassen.

"Og det er særdeles vigtigt for os," siger formanden for Garantloekken, Kristian Andersen, til P4 Nordjylland.

Mange penge på spil

Det er store penge, der står på spil. Alene de 1400 medlemmer af Garantloekken har mistet 140-145 millioner kr. som følge af Løkken Sparekasses krak.

Og det er det beløb, som stævningen mod EBH Bank, sandsynligvis kommer til at lyde på.

EBH Bank styres af Finansiel Stabiliet, og Kristian Andersen lægger ikke skjul på, at han synes, Finansiel Stabilitet har været mere end træge at danse med.

"De har vist meget lidt imødekommendehed overfor os almindelige mennesker, som vi mener vi er, og som uforvarende har tabt de store millionbeløb på grund af for risikable spekulantioner i sin tid fra Løkken Sparekasses side," siger Kristian Andersen til DR's regionalradio.

Har ligget i dvale

Erstatningssagen har ligget i dvale, selvom garanterne tidligere har fået bevilget fri proces mod Løkken Sparekasse. EBH Bank med Financiel Stabilitet i ryggen har nemlig ikke villet overtage sparekassens forpligtigelser, men den hurdle er nu overvundet ved at der er bevilget fri proces også mod EBH Bank.

Nyheden om den fri proces vagte naturligvis stor, stor jubil på Garantloekkens generalforsamling lørdag.

Kilde: P4 Nordjylland

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs