FinansWatch

Rapport: Bankernes ejendomsproblemer fortsætter

De danske banker har stadig store problemer med erhvervsejendomsudlånene, skriver Økonomisk Ugebrev på baggrund af en rapport fra PriceWaterhouseCoopers.

De danske banker må fortsat understøtte ejere af nødlidende erhvervsejendomme, der er belånt for mange milliarder kroner. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Ejerne kan et par år efter finanskrisens klimaks stadig ikke opfylde deres forpligtelser over for pengeinstitutterne, og mange af de mindre attraktive ejendomme kan ikke sælges til de beløb, som de er belånt for. Sådan lyder konklusionen i en ny analyse "Emerging Trends in Real Estate" fra Urban Land Institute og PwC," skriver ugebrevet.

Tocifret milliardbeløb

"Jeg skønner, at massen af ejendomme, som endnu ikke har fundet en endelig ejer, er på et pænt tocifret milliardbeløb," siger Jesper Wiinholt. Han er leder af revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers' (PwC's) ejendomsgruppe, der har kontakt til et bredt udvalg af aktører på det danske ejendomsmarked, og som deltager i adskillige rekonstruktioner og genfinansieringer af ejendomsinvesteringer.

I håbet om, at ejendomsværdierne generelt vil rette sig op, skubber bankerne denne masse af problemejendomme foran sig ved for eksempel at tilbyde ejerne såkaldte "stand still-aftaler".

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs