FinansWatch

Moody’s på besøg i danske banker

Det magtfulde kreditvurderingsinstitut Moody’s tager i disse uger et ekstra kig på de danske banker som man for en måned siden gav en mavepuster.

Kreditvurderingsinstituttet Moody’s holder i disse uger møder med en lang række danske banker for at finde ud af, om det ”negative outlook”, man gav samtlige ratede banker i sidste måned, skal munde ud i yderligere nedgradering.

Det skriver Berlingske Business, der har talt med Janne Thomasen, Moody's analytiker på de skandinaviske banker. Hun oplyser, at man allerede inden for tre måneder vil komme med en konklusion.

Selvforstærkende effekt

Moody’s nedgraderede i februar fem danske banker og gav samtlige ratede banker ”negative outlook”. Årsagen var, at staten med Amagerbankens krak tog Bankpakke III i brug og lod indskydere tabe penge. Dermed blev statens evne og vilje til at hjælpe nødlidende banker vurderet lavere end før krakket. Nedgraderingen betyder dyrere fundingomkostninger, og det kan være selvforstærkende.

”Danske banker tjener ikke så meget i forhold til mange andre landes banker, og hvis der bliver sat pres på indtjeningen, fordi omkostningerne til at finansiere stiger, så er det selvfølgelig noget, vi ser på,” siger Janne Thomsen til Berlingske Business.

Moody's har travlt

Moody’s har mødt hård kritik efter vurderingen af de danske banker, og noget tyder da også på, at man har fremskyndet sit besøg. Normalt giver ratingvirksomheden sig selv 18 måneder til at følge op på et negativt outlook

Samtidig er man ved at undersøge om Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og Nordea er så store og vigtige banker, at staten ikke vil lade dem gå ned. Er det tilfældet, vil det have positiv effekt på deres kreditvurdering.

”Vi er ikke klar med en konklusion endnu, men vi vil i hvert fald ikke vente tre måneder med det, sådan som vi ellers kan. Vi vil gøre det så hurtigt som muligt,” siger Janne Thomsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs