FinansWatch

Amerikanske banker klar med øget udbytte

En stribe amerikanske banker har fået lov at øge deres udbytte og købe aktier tilbage

Flere banker i USA blandt andet JPMorgan og Wells Fargo, har fået lov til at øge udbytte og købe aktier tilbage efter at den amerikanske centralbank har gennemført stresstests. Det skriver Bloomberg News.

Centralbanken har gennemført stresstest af de 19 største amerikanske banker og flere af dem har fået lov til at øge udbyttet, købe aktier tilbage og indfri statsgaranterede lån.

JP Morgan vil udbetale 25 cent pr. aktie, mens Wells Fargo vil udbetale et ekstraordinært udbytte på 7 cent oven i de 5 cent, der udloddes ordinært for kvartalet.

De vil ligeledes begge købe aktier tilbage. JPMorgan vil for 15 mia. dollar aktier tilbage, og Wells Fargo vil købe 200 mio. aktier tilbage.

Også US Bancorp øger udbyttet fra ordinært 5 cent pr. aktie til 12,5 cent.

RB-BØRSEN

Dividender kan forgylde amerikanske bankdirektører

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs