FinansWatch

Dividender kan forgylde amerikanske bankdirektører

Den amerikanske centralbank tillader formentlig højere dividendeudbetalinger en af de kommende dage. Det kan meget vel forgylde flere af landets bankdirektører.

I løbet af et par dage forventes det, at den amerikanske centralbank vil tillade en række aktører i den finansielle sektor at udbetale højere dividender. Det skriver New York Times.

Højere dividender er særligt attraktive for landets bankdirektører. Det skyldes, at man i forbindelse med finanskrisen i høj grad gik over til at aflønne bankdirektører gennem aktier i stedet for traditionel lønudbetaling og – til tider – enorme bonusser. Det betyder, at små forhøjelser kan gøre en stor forskel.

”Selv små dividender kan løbe op og akkumuleres i et mærkbart beløb. For nogle er det bare endnu en bonus, men for andre er der tale om en uventet og velkommen formue”, siger seniorforsker Paul Hodgson fra Governance Metrics International således til New York Times.

Flere på spring

Som en del af den finansielle redningspakke i 2008 blev det besluttet at banker og andre aktører i den finansielle sektor skulle anmode om tilladelse til at hæve beløbet på eventuelle dividendeudbetalinger inden sådanne ændringer kunne foretages. Som følge deraf faldt dividendeudbetalingerne hos finansielle selskaber i SP500-indekset fra 51 mia. dollar i 2007 til blot 19 mia. dollar i 2010.

Såfremt den amerikanske centralbank giver tilladelse til at udvalgte selskaber kan hæve sine dividendeudbetalinger forventes det, at blandt andet JP Morgan Chase og Capital One vil gøre brug af muligheden.

Flere scenarier

Det betyder, at de to selskabers administrerende direktører – Jamie Dimon og Richard Fairbank – kan se frem til henholdsvis seks og tre millioner dollar i dividender for 2011. Også direktører fra PNC Financial Services, Bank of New York og Wells Fargo kan ifølge New York Times se frem mod en indbringende fremtid.

Omvendt må direktørerne i Bank of America og Citigroup vendte yderligere nogen tid før end de kan skumme fløden via dividendeudbetalinger. Det skyldes ganske enkelt at de to banker ikke klarer sig helt tilfredsstillende endnu. Endnu værre ser det ud for SunTrust Banks og KeyCorp, der med sikkerhed ikke får lov til at øge dividendeudbetalingerne.

Et andet scenarie finder man hos American Express, Goldman Sachs og Morgan Stanley. Her har ledelsen besluttet at spendere overskydende kapital på at investere i nye forretningsmuligheder eller foretage aktietilbagekøb frem for at udbetale dividender.

Forhøjede dividender vil naturligvis også komme øvrige investorer til glæde. Det være sig eksempelvis pensions- eller hedgefonde, samt øvrige aktieejere.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs