FinansWatch

Tilsyn advarer: Pas på italienske svindlere

Det italienske firma Moretti Associates forsøger - uden tilladelse - at drive finansvirksomhed i Danmark, lyder det i en advarsel fra Finanstilsynet.

Det milanesiske selskab Moretti Associates skal man holde sig fra. Sådan lyder advarslen fra Finanstilsynet, der slår fast, at virksomheden ikke har lov til at forsøge sig på det danske finansmarked.

"Moretti Associates har ikke tilladelse til i Danmark at tilbyde tjenesteydelser omfattet af lov om finansiel virksomhed. Selskabet er ikke under tilsyn af Finanstilsynet," skriver tilsynet i en meddelelse og slår fast, at man heller ikke har hørt om Moretti fra de italienske myndigheder.

Et hurtigt tjek viser, at Moretti Associates adresse i Milano ifølge Google tilhører et større italiensk forsikringsselskab; selskabets hjemmeside byder på en email-kontaktadresse og et italiensk telefonnummer, men har ikke så meget som ét eneste navn på en medarbejder i selskabet.

Falske højhuse

Og det er typisk for de udenlandske virksomheder, Finanstilsynet advarer imod, lyder det fra kontorchef Stig Nielsen.

"De gemmer sig oftest under falske adresser og falske navne. Vi har set dem have adresser, der ikke eksisterer, eller adresser, hvor der ligger et fint højhus, de kan bruge et billede af til deres hjemmeside - og at sætte en pæn hjemmeside op tager jo nærmest kun en times tid i dag. Og når vi så kontakter vores udenlandsk kollegaer, har de aldrig hørt om det pågældende selskab," siger Stig Nielsen til FinansWatch og forklarer, at sagerne oftest opstår, når bekymrede borgere ringer til tilsynet.

Udenlandsk advarsel

"Det, der typisk sker - og som også er sket i dette tilfælde - er, at vi bliver kontaktet af en borger, som har hørt fra et ofte meget agressivt firma, der gerne vil forvalte deres penge. Så tjekker vi med det samme op på dem - og hvis de er i Danmark, tager vi fat i dem. De udenlandske advarer som oftest imod med det samme, hvis vi ved, de ikke har tilladelse til at drive finansvirksomhed i Danmark."

Både det norske og det østrigske finanstilsyn har advaret mod Moretti tidligere på året.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs