Amerikansk finanstilsyn halter voldsomt

Ambitionerne om et stærkt amerikansk finanstilsyn var store efter krisen - men virkeligheden kan slet ikke følge med drømmene

Det amerikanske finanstilsyn SEC mangler 400 ansatte - alene for at kunne udføre de opgaver, de har i dag. Det skriver Bloomberg på baggrund af et udkast til en konsulentrapport om tilsynet.

"Uden tilstrækkeligt personale vil tilsynet være ude af stand til at leve op til Dodd-Frank loven (USA's nye finansreguleringstiltag, red.) og samtidig fortsætte deres nuværende arbejde," skriver rapportens forfattere fra Boston Consulting Group.

Færre og færre ansatte

Ifølge rapporten er antallet af ansatte i SEC dalet støt siden 2005 - og hver eneste afdeling, der er blevet interviewet af Boston, klager konsekvent over manglende personale.

SEC blev skarpt kritiseret for sin rolle i finanskrisen og i flere enkeltsager - for eksempel Bernard Madoffs kæmpesvindel.

For tiden er tilsynet dog involveret i en sag, man har opfanget og aggresivt forfulgt - insiderskandalen i hedgefonden Galleon - men ifølge rapporten fra Boston Group mister SEC en række muligheder for at kunne forfølge sager på grund af det manglende personale.

Nedskæringer

Samtidig med nyheden om den hårde rapport foreslår det republikanske parti at skære ned på tilsynets budget.

"Statslige agenturer må lære at leve inden for det budget, de har fået," siger repræsentant Scott Garrett (R), formand for den komite i repræsentanternes hus der skal holde styr på SEC, til Bloomberg.

Han afviser samtidig pure enhver form for hævelse af budget.

"Det vil kun fremme det tankesæt der lyder, at vores nations problemer kan løses med mere forbrug, og ikke med mere effektivitet," siger Garrett.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også