FinansWatch

Storbanker skal gennem nye stresstests

USA's største banker skal de kommende måneder gennemgå en ny stresstest for at få lov til at betale højere udbytte og tilbagekøbe aktier.

Et nyt sæt af stresstest skal afgøre, hvilke store amerikanske banker, der er sunde nok til at hæve deres udbytte og tilbagekøbe aktier. Det skriver Financial Times.

The Federal Reserve går i denne uge i gang med at undersøge data leveret af 19 store amerikanske finansielle institutioner, herunder Goldman Sachs, JPMorgan Chase og Bank of America. Undersøgelsen skal afgøre, hvordan finanskoncernerne vil klare sige gennem en lang række økonomiske og finansielle chok.

Færdig til marts

Testen kommer samtidig med, at investorerne presser på for at få deres andel af en voksende bundlinje. Det har de endnu ikke fået, da myndighederne efter at have skudt milliarder af dollar ind i den finansielle sektor, har blokeret. Det har også givet sig udslag i kursen på finansaktierne.

Stresstesten forventes færdig i marts og dermed bane vejen for, at investorerne kan få en bid af kagen i andet kvartal. Kun banker, der har tilbagebetalt deres nødhjælp til staten og kan bevise, at øget udbytte ikke vil gå ud over deres sikkerhed, vil få lov. Fed vil også undersøge, hvordan det går med at opfylde de nye strengere kapitalkrav, som Basel-komiteen blev enige om sidste år.

Analytikere forventer, at banker som Goldman, JPMorgan og Bank og New York Mellem bliver blandt de første banker, der for lov til at sende penge retur til investorerne.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs