FinansWatch

Bankernes gæld farligere end skrald

I et historisk skifte giver de mest risikobetonede bankobligationer nu et højere afkast end obligationer med junk-status.

For første gang nogensinde får investorerne mere i rente for mest risikobetonede udlån til banker end for udlån til selskaber, hvis kreditrating falder under overskriften 'junk'. Det skriver Bloomberg.

Det ekstra udbytte, køberne kræver for junkgæld i ikke-finansielle obligationer i stedet for statsobligationer, er nemlig for første gang lavere end det tilsvarende tal for bankernes subordinerede gæld.

Lige nu er forskellen på 29 basispoint - men før november sidste år havde bankernes gæld altid været mindst 100 basispoint billigere at finansiere.

Baselkomiteen offentliggjorde så sent som 13. januar regler, der vil gøre det mere sandsynligt, at den mest risikobetonede bankgæld bliver udsat for tab.

Mere fra FinansWatch

Pensionskasser ser smørhul i ny aftale om vindparker

Med en ny type projektfinansiering forsøger PKA og Pensams investeringsplatform, AIP, at finde et attraktivt hul i spændingsfeltet mellem den stigende konkurrence blandt udlånere og den faldende grad af statsstøtte for vedvarende energi.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs