FinansWatch

Nye svenske bonusregler splitter bankerne

De svenske finansmyndigheder vil stramme reglerne for variabel løn mere, end hvad EU kræver. Den svenske organisation Bankföreningen er kritisk, men Swedbank og Danske Bank er tilfredse.

Finansinspektions forslag om varibel løn, der skal gælde fra den 1. marts næste år, deler vandene i Sverige. Forslaget går længere, end hvad EU kræver. Mens Swedbank og Danske Bank i Sverige er positive over for forslaget er Bankföreningen kritisk, skriver Dagens Industri.

”Finansinspektionens forslag er hårdere på en del områder, men de har også blødt forslaget op på en del punkter", siger Thomas Bacteman, der er informationschef i Swedbank, til Dagens Industri.

”Vi har i løbet af året arbejdet på et nyt system for variabel løn. Det er hovedsageligt i overensstemmelse med Finansinspektionens forslag, på nogle områder lidt strengere endda," siger han.

Danske Bank værdsætter diskussionen

Også Danske Bank, som er reguleret af danske tilsynsmyndigheder, værdsætter diskussionen.

”Allerede inden diskussionen om variabel løn kom, indførte vi et system, hvor mindst 50 pct. af den variable løn for direktionen var aktiebaseret og skulle blive tilbageholdt i tre år. Det synes vi var rigtigt dengang, og det synes vi også i dag”, siger Rickard Linderoth, kommunikationschef i Danske Bank Sverige.

Den svenske brancheorganisation Bankföreningen er dog kritisk.

Svært for små banker

Kerstin af Jochnick, chef for Bankföreningen, kritiserer i et nyhedsbrev forslaget og peger på, at de svenske banker er blandt de stærskeste på kapitalen i Europa.

”Det er derfor uberettiget, at svenske myndigheder forsøger at regulere den svenske banksektor hårdere end det øvrige Europa”, skriver Kerstin af Jochnick og advarer mod, at det bliver urimeligt dyrt at drive små banker.

Nye danske regler

I sidste uge vedtog Folketinget nye danske regler for variabel løn. Dem kan du læse mere om her:

Folketinget vedtager ny lov om finansiel virksomhed

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs