FinansWatch

Formand for europæisk banktilsyn varsler mere regulering på vej

José Manuel Campa, der er formand for det EBA, regner med, at der vil komme mere regulering på det finansielle område. Han forventer dog, at kapitalkravene snart er på plads.

José Manuel Campa er formand for EBA. | Foto: PR / EBA

Til efteråret skal den sidste del af Basel III forhandles på plads, men når bankerne kender deres kapitalkrav, vil der formentlig ikke komme ny regulering på området lige foreløbig. Det siger José Manuel Campa, formand for det europæiske banktilsyn, EBA, til Børsen.

“Jeg tror, at den fremtidige regulering vil afhænge af, hvilket område vi taler om. I forhold til prudentiel regulering (kapitalregulering, red. ), skal vi nu implementere, hvad der allerede er besluttet, mens vi har brug for at skærpe bekæmpelsen af hvidvask og økonomisk kriminalitet. Hertil kommer, at der er brug for at fuldende EU’s bankunion og at arbejde på, hvordan vi vil regulere finansiel innovation,” siger han til avisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs