FinansWatch

Forsikring & Pension i hård kritik af pensionsvagthund: Er blevet for politisk

Står det til Forsikring & Pension, skal det europæiske pensionstilsyn, EIOPA, trykke på pauseknappen, når det gælder lovgivning, og politisk skal man sikre, at EIOPA ikke breder sig ind på politikernes territorium.

Kent Damsgaard er adm. direktør i Forsikring & Pension | Foto: PR/Forsikring & Pension

I kølvandet på finanskrisen oprettede EU tre finansielle tilsyn - banktilsynet EBA, markedstilsynet ESMA og pensions- og forsikringstilsynet EIOPA - og i Bruxelles er man for tiden i gang med at evaluere, om de spiller den rette rolle i forhold til både tilsyn og regulering.

Spørger man Forsikring & Pension, er svaret et rungende nej. Her er man i høj grad bekymret for den måde, EIOPA har udviklet sig på over årene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs