FinansWatch

Hvidvaskforslag møder kritik fra flere sider

EU-Kommissionens forslag til, hvordan man bedre kan komme hvidvask til livs, er utilstrækkeligt og risikerer at blive bureaukratisk tungt, lyder en del af kritikken.

Hvidvask udgør ifølge EU-Kommissionen et massivt problem i Europa. | Foto: Pexels.com / Pixabay

Sent tirsdag eftermiddag løftede EU-Kommissionen sløret for sit store, nye lovforslag, som skal være med til at komme hvidvask til livs i Europa. Pakken har dog også rejst nogle spørgsmål om, hvor effektivt EU-systemet reelt bliver.

Et kritikpunkt er ifølge Politico, at EU-Kommissionen har valgt at fremsætte et forslag om at skabe et helt nyt tilsyn, som skal koordinere hvidvaskbekæmpelse på tværs af landegrænser i stedet for at give flere muskler til det europæiske banktilsyn, EBA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs