FinansWatch

Ministerium peger på tinglysningsafgift som finansieringskilde til statsgaranti på boliglån

Interne regeringsdokumenter viser ifølge Børsen Pro Finans, at Erhvervsministeriet har peget på et differentieret tinglysningsafgiftssystem som mulig finansieringskilde til regeringens planer om statsgaranti for en del af realkreditlån i landdistrikterne.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) fremlagde mandag et forslag om lån i landdistrikter. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En differentieret tinglysningsagift kan ifølge Erhvervsministeriet være en af de modeller, som regeringen kan gribe til, når den skal finde finansiering til sit forslag om at indføre statsgaranti for for en fjerdedel af realkreditlån ved boligkøb i landdistrikter.

Det fremgår af interne regeringsdokumenter, skriver Børsen Pro Finans.

Ifølge mediet foreslår ministeriet i dokumenterne, "at garantien finansieres ved en forøgelse af tinglysningsafgiften på boliglån, så afgiften hæves for den del af købesummen, der ligger over 5 mio. kr.".

Den model møder dog intern modstand fra både Skatteministeriet og Finansminsiteriet, der i interne dokumenter påpeger, at en forhøjelse af afgifter på tinglysning er "uhensigtsmæssig", skriver Børsen Pro Finans. 

Embedsmænd går i rette med regeringens planer om statsgaranti i landdistrikter

Mæglerkæder spår mere liv på landet med ministerudspil

Ministerium: Eksempler tegner billede af problemer med lån i landdistrikter

Grænse for statsgaranti på realkreditlån favner postnumre i store dele af landet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs