FinansWatch

Ministerium: Eksempler tegner billede af problemer med lån i landdistrikter

Det er dialog med omverden og indsamlede eksempler, som ligger til grund for forslaget om at stille statsgaranti for dele af realkreditlån i yderområder. Banker har tidligere afvist, at der skulle være de store problemer med at få et ja til at optage lån i landdistrikter.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterede mandag sit forslag om, at staten skal stille garanti for en del af realkreditlånet i landets landdistrikter. | Foto: Jens Dresling

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) foreslog mandag, at der skal stilles en statsgaranti for en del af realkreditlånet til boliger i landets landdistrikter. Banker, som FinansWatch talte med tirsdag, mener ikke, at det er noget stort problem at skaffe finansiering til boliger i Danmarks yderområder, men det mener Erhvervsministeriet at have belæg for.

I et skriftligt svar til FinansWatch henviser ministeriet til input og eksempler, som er løbet ind til Erhvervsministeriet bl.a. gennem den mailadresse, som ministeriet i 2020 oprettede med dét formål at indhente eksempler på, at private og virksomheder har oplevet problemer med at optage lån i landdistrikterne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs