FinansWatch

Mæglerkæder spår mere liv på landet med ministerudspil

Flere ejendomsmæglerkæder vender overordnet set tommelfingeren opad til erhvervsministers forslag om at stille statsgaranti for en del af lånet i landdistrikter. EDC er i tvivl om, hvor stort det problem, som forslaget vil løse, rent faktisk er, mens mæglerkæderne over en bred kam venter positive effekter, hvis forslaget bliver til virkelighed.

Til salg-skiltene skal have kortere tid i jorden, hvis det står til erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Jens Dresling

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) foreslog mandag, at en del af realkreditlån i Danmarks landdistrikter skal være statsgaranterede. Og det lyder som en fin ide, hvis man spørger landets større ejendomsmæglerkæder.

Hos EDC, der har godt 230 butikker rundt om i landet, kalder kommunikationschef Jan Nordmann det "en meget fornuftig model", som regeringen har lagt frem. Den betyder, hvis den bliver til virkelighed, at den yderste fjerdedel af realkreditlånet – fra 60 til 80 pct. af boligens værdi – bliver omfattet af en statsgaranti.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs