Beltoft: Valget er godt for boligmarkedet

Det er positivt for boligmarkedet, at to års valgkamp er slut, lyder det fra direktør i Realkreditforeningen, Karsten Beltoft.
Af PIA MUNKSGAARD

Karsten Beltoft kunne i aftes ånde lettet op. Ikke så meget på grund af valgets udfald. Mere fordi det nu er overstået.

”Det er positivt for boligmarkedet, at to års valgkamp nu er slut, og politikerne igen kan trække i arbejdstøjet og få vedtaget de nødvendige reformer for dansk økonomi. For boligmarkedet har det ikke være så afgørende, om det nu blev rød eller blå blok, der kom til regeringsmagten,” siger Karsten Beltoft til FinansWatch.

Er der bestemt tiltag fra den nye regering, du frygter?

Energidrik

”Nej, hver anden politiker har nærmest fredet boligmarkedet og sagt, at de eksisterende lånetyper skal fortsætte. Men jeg ser frem til, at de usikkerheder, der har været i en langt periode, og som hæmmer boligmarkedet, vil blive fjernet.”

S og SF præsenterede kort før valget en boligpakke, men den betragter Karsten Beltoft ikke som en langsigtet løsning.

”Det er fint, vi får en boligpakke. Det er bare ikke så vigtigt. Man kan sammenligne det med, at man giver en energidrik til boligmarkedet, men hvis det er i fundamentalt dårlig form, så hjælper det ikke. Der er de langsigtede økonomiske løsninger. Det er vigtigere at få klarhed over den danske økonomi.”

EU-samarbejde

Karsten Beltoft håber også, at man med den nye regering kan få et lige så samarbejde, når det kommer til arbejdet i EU, som med den gamle.

”Jeg har en forventning om, at det bliver det samme gode samarbejde på EU-fronten i forhold Basel-reglerne. Min klare fornemmelse har været, at det har været et samlet folketing, der har stået bag der. Så der har jeg en forventning om, at det gode samarbejde vil fortsætte.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også