FinansWatch

Realkreditforeninger: Boligpakke er som energidrik

Den fremlagte boligpakke fra S-SF er fin på kort sigt, men løser ikke de langsigtede udfordringer, lyder det fra de to realkreditforeninger i Danmark.

Det er fint nok, en midlertidig ordning, en håndsrækning, en energidrik, et skub, men heller ikke mere. Sådan lyder det fra de to realkreditforeninger, Realkreditrådet og Realkreditforeningen, om den kommende regerings boligpakke.

For den vil ikke løse de langsigtede problemer, lyder det.

”Der har fra begge sider af Folketinget været peget på, at der er behov for at give til tilskud til boligmarkedet med boligpakker, og det tror vi, er et godt signal. Men vi må også erkende, at den store usikkerhed på boligmarkedet skyldes den økonomiske usikkerhed, og det løser den ikke,” siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.

Skubbe i gang

Han håber i stedet på, at den kommende regeringen vil tage fat på at løse de langsigtede økonomiske udfordringer.

”Jeg tror, at det på kort sigt kan give et positivt signal, og der er nogle, der kan blive motiveret til at gå ind på boligmarkedet, men på lang sigt er det ikke nok. Det er nogle midlertidige ordninger – en hånd til at skubbe salget i gang,” siger han.

Vurderingen bakkes op af Karsten Beltoft fra Realkreditforeningen.

”Det er fint, vi får en boligpakke. Det er bare ikke så vigtigt. Man kan sammenligne det med, at man giver en energidrik til boligmarkedet, men hvis det er i fundamentalt dårlig form, så hjælper det ikke. Der er de langsigtede økonomiske løsninger. Det er vigtigere at få klarhed over den danske økonomi,” siger han.

Thorning påvirker ikke S&P-rating

F&P glæder sig til Thorning

Fem bud på en ny bankminister

Danica: Nu kommer forringelserne

S og SF holder fast i bankskat trods R

Horwitz sender advarsel til Thorning

Thorning bliver landets statsminister

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs