FinansWatch

Danica: Nu kommer forringelserne

2011 kan meget vel gå hen og blive sidste år, inden mulighederne for fradrag på pensionen bliver forringet, lyder påmindelsen fra Danica i en nyhedsmail.

Det gælder om at smede, mens jernet er varmt.

Sådan kan man måske tolke indholdet i den nyhedsmail, Danica Pension her til morgen udsendte. Her peger pensionsselskabet på valgets konsekvenser for pensionsopsparere, blandt andet S-SFs forslag om et fradragsloft på pensionsopsparingen.

”Valget er overstået, og det får betydning for dine muligheder i forhold til pension. Her får du de vigtigste pointer, som tingene ser ud nu,” lyder det i nyhedsbrevet, hvor Danica peger på tre ting: Forslaget om et fradragsloft, efterlønsreformen og forslaget om en afgift på aktiehandel.

Sidste år

”I dag får du et skattefradrag, når du sparer op på en ratepension eller livsvarig pension – sidstnævnte uanset, hvor meget du sparer op. S-blokken har planer om at indføre et loft, så du ikke får fradrag, hvis du sparer mere end 100.000 kroner op om året i alt. De bakkes op af Radikale Venstre, der dog taler for et loft på 150.000 kroner,” står der i nyhedsbrevet, hvor man fremhæver, at 2011 dermed kan blive sidste år, inden muligheder for fradrag bliver forringet.

Også forslaget om en skat på aktieomsætning bliver fremhævet af pensionsselskabet.

”S-blokken har planer om at indføre en afgift på 0,25 procent på ”aktieomsætning”. Det vil gøre det dyrere for dig, der handler med aktier selv. Men afgiften rammer også pensionsselskaber og banker, der på dine vegne investerer din pensionsopsparing for dig. Derfor vil din pensionsopsparing vokse langsommere end ellers.”

Horwitz sender advarsel til Thorning

Beltoft: Valget er godt for boligmarkedet

S og SF holder fast i bankskat trods R

Thorning bliver landets statsminister

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs