FinansWatch

Moody's tvivler på danske flekslån

Moody's betegner det danske realkreidtmarked som robust, men giver rentetilpasningslånene et hak i tuden.

Det internationale kreditvurderingsbureau Moody's er begyndt at tvivle på de danske rentetilpasningslån, der udgør omkring halvdelen af de danske realkreditlån.

Derfor sænker ratingbureauet visse underliggende parametre i sin bedømmelse af en lang række obligationer udstedt af danske realkreditinstitutter. Det er både obligationer fra BRF, DLR, Nordea Kredit, Nykredit og Realkredit Danmark, der får et hak i tuden, idet deres såkaldte "timely payment indicator" (TPI) sænkes til "high" fra tidligere "very high". Indikatoren er en vurdering af sandsynligheden for rettidige rentebetalinger på en obligation i det teoretiske tilfælde af udstederens konkurs.

"Rentetilpasningslånene indebærer en refinansieringsrisiko, og udstederens afhængighed af adgang til at udstede obligationer er steget i takt med den øgede mængde rentetilpasningslån. Moody's anerkender, at risikoen afbødes af gennemstrømningen i lånene, hvor øgede fundingomkostninger sendes videre til låntagere. Men Moody's anser fortsat dette produkt for at være mere udsat for refinansieringsrisici end traditionelle produkter," skriver analytikerne.

De tilføjer, at de fortsat ser det danske realkreditmarked som robust og påpeger, at TPI-vurderingen "høj" er bedre end i mange andre europæiske lande.

Moody's bemærker, at den politiske støtte til de danske banker er mindsket, og det betyder, at bankerne ikke vil have så stor mulighed for at støtte op om realkreditmarkedet, som de har haft tidligere.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs