FinansWatch

Regnskab: Sjælden fortjeneste hos Freddie Mac

Freddie Mac fremviste onsdag et kvartalsregnskab med nettoindtægter på 676 mio. dollar. Det er næsten to år siden, at den store udlånsvirksomhed sidst kunne fremvise et kvartalsregnskab med positive tal på netop den post.

Freddie Mac var rigtig hårdt ramt af finanskrisen og dagens positive nettoindtægter er et stort vendepunkt for selskabet. Udover at man selvfølgelig kan notere sig – om end et lille beløb – nye penge på kistebunden, så har udviklingen i årets første kvartal også medført at Freddie Mac ikke har bedt om yderligere hjælp fra staten, der ellers længe har holdt hånden under selskabet.

Freddie Macs nettoindtægter landede i årets første kvartal altså på 676 mio. dollar, hvilket kan sammenlignes med et tab på 133 mio. dollar i det sidste kvartal af 2010 og ikke mindst tabet i første kvartal af 2010 på 6,7 mia. dollar.

”I løbet af årets første kvartal har Freddie Mac løbende arbejdet med at styrke vores foretagende ved at fokusere på tiltag, der kan skabe langsigtede gevinster på boligmarkedet og bevare skatteydernes investering,” udtalte Freddie Macs CEO Charles Haldeman, Jr. i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Tidligere Freddie Mac-topchef på vej i retten

USA præsenterer plan for Fannie og Freddie

Finanskrisens uduelige bagmænd

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs