FinansWatch

USA præsenterer plan for Fannie og Freddie

Obama-administration vil i denne uge fremsætte et længe ventet forslag for en gradvis udfasning af de statsstøttede realkreditgiganter Fannie Mae og Freddie Mac. Det skriver flere amerikanske medier.

En forslag til gradvist at udfase statsstøttede amerikanske realkreditgiganter Fannie Mae og Freddie Mac for at mindske regeringens rolle i realkreditmarkedet, vil formegentlig blive præsenteret fredag i denne uge.

Det er meldingen fra Det Hvide Hus onsdag, skriver flere amerikanske medier, heriblandt Wall Street Journal.

Tre forslag

Fannie og Freddie blev reddet af den amerikanske stat i 2008, da subprime-krisen begyndte at rulle.

Forslaget fra den amerikanske regering forventes at sparke gang i en solid debat i Washington i forhold til statens rolle på realkreditmarkedet. Uanset udfaldet forventes udfasningen af Fannie Mae og Freddie Mac at foregå over en periode på flere år.

Statens rolle

Udspillet indeholder angiveligt tre forskellige forslag. Ifølge Wall Street Journal skulle det mest konservative af forslagene være, at staten ikke skal have nogen rolle i realkredit-markedet ud over eksisterende enheder, som for eksempel Federal Housing Administration. De to andre giver staten en større rolle på den del af boligmarkedet, hvor Fannie og Freddie tidligere har ageret.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs