Bernstein vil sprede refinansiering

Refinansiering af lån skal spredes for at imødekomme refinansieringsrisikoen, lyder det fra Nationalbankdirektør Nils Bernstein ved Realkreditforeningens årsmøde.
Foto: Snejbjerg Carsten Jyllands-Posten
Foto: Snejbjerg Carsten Jyllands-Posten

Realkreditten indebærer en refinansieringsrisiko, og den er nationalbankdirektør Nils Bernstein så bekymret for, at han fra talerstolen ved Realkreditforeningens årsmøde opfordrer branchen til at sprede refinansieringen.

”Det jeg er mest bekymret for ved den refinansieringsrisiko, som konstruktionen indebærer. Realkreditinstitutterne yder 30-årige lån, som skal refinansieres med korte obligationer oftest en gang om året. Vi har med krisen lært, at der er risiko for, at sådanne markeder periodevis ikke fungerer, eller at renten bliver ekstraordinær høj,” siger Bernstien, der derfor er positiv over for de initiativer branchen har taget i forhold til en spredning af refinansiering.

Alle bør følge trop

”Spredning af auktionerne er godt, og jeg vil gerne igen kvittere for de initiativer, der er taget til at fremme det, og kraftigt opfordre alle til at følge trop.”

Realkreditforeningen har ved flere lejligheder foreslået alternative konstruktioner af refinansieringen.

Bernstein: Stram finanspolitik skal fortsætte

Nationalbanken vil sætte ejendomsskatten i gang

Bernstein: Renterne skal hurtigt op

Realkreditforeningen: Debatten er skinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også