FinansWatch

Bernstein: Stram finanspolitik skal fortsætte

Der er ingen grund til at lempe finanspolitikken, siger direktør i Nationalbanken Nils Bernstein ved Realkreditforeningens årsmøde.

Det er ikke brug for nye stimuluspakker. Sådan lyder det fra direktør i Nationalbanken ved Realkreditforeningens årsmøde.

”Nationalbanken opfordrer til, at man bevarer den stramme finanspolitik, der er planlagt for de kommende år. Der er ikke brug for nye stimuluspakker nu,” sagde Nils Berstein fra talerstolen.

"Skulle der mod forventning komme et nyt tilbageslag i den internationale økonomi, ville det være trist, hvis Danmark på forhånd har brugt alle finansreserver nu, hvor økonomien faktisk er i fremgang".

Bernstien peger samtidig på risikoen for overophedning.

"Skulle det gå bedre end ventet, vil det være skidt på forhånd at have brugt den plads, der er til vækst. Så risikerer vi hurtigt en overophedning," siger nationalbankdirektøren.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs