Beltoft vil se på refinansiering året rundt

Udfordringerne med de variabelt forrentede lån skal løses med langsigtede løsninger, mener direktør i Realkreditforeningen Karsten Beltoft, der ikke er afvisende over for refinansiering 365 dage om året.

Nykredit-direktør Peter Engbergs forslag om en refinansiering af flekslån dagligt hele året rundt, er umiddelbart sød julemusik i øret for direktøren i Realkreditforeningen, Karsten Beltoft.

”Det er en af de muligheder, vi skal kigge nærmere på. Vi har tre auktioner om året, men i princippet kan det jo vokse til 365. Om det er det rigtige tal, ved jeg ikke. Det er noget af det, vi må kigge på,” siger han til FinansWatch.

Karsten Beltoft har tidligere til FinansWatch luftet tanken om helt at aflive de deciderede auktioner og i stedet lade Realkreditinstitutterne finde interesserede investorer. Og han holder fast i, at det er nødvendigt med tiltag, der minimerer risiciene ved de variable lån.

Det første skridt er svært

Men selvom både Karsten Beltoft, Peter Engberg og flere andre centrale aktører i realkreditbranchen anerkender, at der er udfordringer, der skal tages alvorligt, er det første skridt svært at tage.

”Det er nogle overvejelser, man gør sig i alle institutter for tiden. Og det er også noget, som brancheorganisationerne drøfter med medlemmer i forhold til at se, hvad vi kan gøre,” siger han og peger på, at en fælles løsning kan være en fordel for branchen.

”I sidste ende er det institutterne, der skal gøre noget, og så ville det da være hensigtsmæssigt, hvis man i fællesskab fandt ud af en ny måde, så det ikke bliver en konkurrence indbyrdes,” siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også