Organisationer åbner for realkredit-bryllup

Et bryllup mellem Realkreditforeningen og Realkreditrådet er måske på trapperne. I hvert fald er de to organisationer enige om, at én forening er nok, og at forskellene mellem de to er til at overse.
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Der er flirt i luften mellem de to realkreditorganisationer, Realkreditrådet og Realkreditforeningen, men de endelige skridt til et nyt giftemål er endnu ikke taget.

Direktør i Realkreditforeningen Karsten Beltoft og Realkreditrådets formand, Nykredits-chef Peter Engberg, er ellers enige om, at der er mange fordele ved bare at have én forening.

”Det ville være hensigtsmæssigt, hvis vi havde én organisation,” lyder det klokkeklart fra Peter Engberg til FinansWatch. Dermed er han enig med Karsten Beltoft, der i dag i Jyllands-Posten siger, at man skal have den helt store realkredit-lup frem for at finde forskellene på de to foreninger.

Udbrud

Realkreditforeningen blev skabt, da flere medlemmer af Realkreditrådet i 2008 forlod rådet efter uenighed om, hvilke muligheder der skulle være for at anvende de nye SDO-regler. Derfor er det også udbryderne, der skal tage initiativ, hvis de vil tilbage, siger Peter Engberg.

”Vi har Realkreditrådet, og det er vores ønske, at opretholde det, så det er inden for de rammer, vi skal tale fremtid,” siger han.

Men hvis I begge to er enige om, at det kunne være en fordel at gå sammen, hvorfor er der så ikke nogen af jer, der rent faktisk tager et aktivt skridt?

”Det, jeg siger, er, at vores dør er åben, men vi nedlægger ikke Realkreditrådet. Det står ikke på dagsordenen,” siger han.

Flere fordele

Begge er enige om, at der er flere fordele ved én organisation frem for to.

”Hvis man kan finde et fælles fodslag, er det ressourcebesparende, og det giver sikkert også en kraftigere stemme. Det er åbenlyst, at det at have to foreninger med så relativt få medlemmer nok ikke er optimalt,” siger Peter Engberg.

Karsten Beltoft sender Realkreditrådets "åbne dør" videre til bestyrelsen.

”I sidste ende er det et bestyrelsesanliggende, så det er noget, de to bestyrelser må drøfte. Men hvis man betragter det hele udefra, så ville det jo på mange leder og kanter være hensigtsmæssigt, hvis der var en forening frem for to,” siger Karsten Beltoft til FinansWatch.

Vil ikke udelukke sammenlægning

Formand i Realkreditforeningens bestyrelse Carsten Nøddebo fra Realkredit Danmark afviser ikke, at de to foreninger i fremtiden vil gå sammen.

"Jeg er enig i at forskellem mellem de to er blevet mindre, og jeg er også enig i, at samarbejdet mellem de to foreninger i mange sammenhænge udvikler sig meget positivt. Men det er ikke noget, der er oppe lige i øjeblikket, og det er heller ikke noget, vi skal diskutere i pressen. Det er noget, de to bestyrelser, skal drøfte,” siger han.

Men kunne det være en god ide?

"Jeg kunne da godt se fordele".

Hvis alle er enige om, det er en fordel, hvorfor så ikke tage det skridt?

"Det er ikke noget, vi skal diskutere i pressen. Det er noget bestyrelserne skal diskutere, men jeg er enig i, at forskellene er blevet meget mindre og at samarbejdet udvikler sig positivt".

Hvis man ser ud i fremtiden, kunne man så forestille sig, at det var den retning, det ville gå, og at I blev slået sammen?

"Det vil jeg bestemt ikke udelukke, men der er ikke noget oppe i øjebliket, og det er ikke noget, vi skal diskutere i pressen", siger Carsten Nøddebo.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også