FinansWatch

Fortsat triple-A rating til Realkredit Danmark-obligationer

Standard & Poors offentliggør, at de har tildelt de særligt dækkede realkrditobligationer (SDRO) i Realkredit Danmarks kapitalcenter T ratingen AAA. Meldingen ventet med spænding efter RD droppede Moody's. (Opdateret 16.21)

Foto: Christian Sølbeck

Realkredit Danmark meddelte Sankt Hans-aften, at man havde besluttet sig for at bryde et mangeårigt samarbejde med ratingbureauet Moody's, fordi Danske Banks realkredit-forretning var utilfreds med de massive kapitalkrav, som man blev mødt med fra Moody's side, hvis den solide AAA-rating skulle fastholdes fremadrettet.

I samme ombæring var det fremme, at det var et skidt signal til investorerne, at RD så sig nødsaget til at bryde helt med Moody's, hvor eksempelvis Nykredit, trods utilfredshed, holdt fast i det omdiskuterede ratingbureau.

Fra flere sider blev der spekuleret i, om den beslutning i sidste ende ville ramme boligejernes renter, fordi RD ikke kunne være sikre på, at det andet kreditvurderingsinstitut, S&P, ville fastholde Realkredit Danmarks flex-obligationer koblet op på en triple A rating.

Fik ret

Men i en meddelelse til fondsbørsen her til eftermiddag skriver Realkredit Danmark, at:

"Ratingbureauet Standard and Poor’s har netop offentliggjort en foreløbig langsigtet AAA rating af de særligt dækkede realkreditobligationer (SDRO) i Realkredit Danmarks kapitalcenter T. Ratingen er baseret på det forventede indhold af kapitalcentret pr. 1. januar 2012".

Dermed har RD-direktør Carsten Nøddebo i hvert falde i første omgang fået ret, da han tilbage i sommer sagde, at han var temmelig komfortabel omkring en fastholdelse af AAA-ratingen fra S&P.

Dengang fastholdt han, at beslutningen ikke ville få betydning for boligejernes renter.

"Det får ingen rentemæssige konsekvenser, og det er fuldstændig utænkeligt, at vi ikke skulle kunne sælge vores rentetilpasningsobligationer," sagde Carsten Nøddebo dengang og blev efterfølgende spurgt.

Men hvad nu, hvis Standard & Poor's gennemfører samme ændringer, som Moody's har gjort?

"Det kan vi aldrig være 100 pct. sikre på, men den dialog vi har løbende med Standard & Poor's giver ingen grund til at tro det," sagde Carsten Nøddebo dengang.

I dagene efter RD´s beslutning om at "fyre" Moody's var Standard & Poors på banen med en generel kommentar til de danske realkreditinstitutter.

"Vi følger naturligvis alt, hvad der sker i den danske realkreditsektor med interesse, men i øjeblikket føler vi ingen grund til at ændre ved triple A-vurderingerne," sagde Casper Rahbek Andersen, analytiker med speciale i det nordiske realkreditmarked hos S&P, dengang.

 

 

 

Nøddebo: Moody’s-skilsmisse mødes med respekt

RD's fyring af Moody's møder massiv kritik 

Avis: S&P afblæser ratingpanik i realkreditsektoren 

 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs