Nøddebo: Moody’s-skilsmisse mødes med respekt

Det var rigtigt at droppe samarbejdet med Moody’s, lyder det fra Realkredit Danmarks adm. direktør Carsten Nøddebo, der mener, at beslutningen er blevet mødt med respekt i branchen.
Foto: Peter Elmholt
Foto: Peter Elmholt

Der var ikke meget Sankt Hans i år til Realkredit Danmarks adm. direktør Carsten Nøddebo. Den 23. juni dag opsagde han nemlig realkreditinstituttets mangeårige samarbejde med kreditvurderingsinstituttet Moody’s.

En svær beslutning, som dog har vist sig at være den rigtige, lyder det i dag fra Carsten Nøddebo i P1 Morgen.

”Vi har det meget godt med beslutningen, og jeg synes faktisk, at vi er blevet mødt med megen forståelse hos også kollegaer og andre aktører i branchen. De siger: Det er godt gået, at I har turde stille jer op og sige hertil og ikke længere. De har respekteret vores mod til at sige: ”nok er nok,” siger Carsten Nøddebo til P1 Morgen.

Ikke nemt

Beslutningen kom efter mange og lange overvejelser.

”Det har ikke været nogen nem beslutning, vi har haft et samarbejde med Moody’s i rigtig mange år, og det har vi været glade for, så det er da ikke uden et vist vemod, at vi har måttet ophæve samarbejdet,” siger han. Beslutningen kom efter, at Moody's krævede, at realkreditinstituttet skulle stille med ekstra kapital for at opretholde sin rating.

Begrænset indsigt

”Vi har kun begrænset indsigt i, hvordan deres model rent faktisk er skruet sammen, for de holder kortene meget tæt til kroppen. Vi kan bare se, at det der kommer ud på den nederste linje og de krav, vi bliver mødt med er så meget anderledes, end det der kommer ud af for eksempel Standard og Poor’s maskine eller vores egen,” siger Carsten Nøddebo til P1 Morgen.

I meddelelsen til fondsbørsen, der satte et punktum for samarbejdet med Moody’s, lød det bl.a fra Realkredit Danmark.

"Realkredit Danmark har desuden besluttet at opsige samarbejdet med ratingbureauet Moody’s. Baggrunden er, at Moody's som en konsekvens af modelberegninger har bedt Realkredit Danmark stille 32,5 mia. kr. i yderligere overdækning for at fastholde sin nuværende AAA-rating."

Realkredit Danmark opsiger samarbejde med Moody's

Realkredit Danmark opretter nyt kapitalcenter og opsiger samarbejdet med Moody's

Analytiker: Fyring af Moody's bliver taget ilde op

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også