FinansWatch

RD: Fordele ved at droppe F1-lån

Dansk realkredit har vundet vigtige kampe i EU, men på enkelte områder kan vi komme til at bøje os, lyder det fra adm. direktør i Realkredit Danmark Carsten Nøddebo.

Foto: Peter Elmholt

Der kan være fordele ved at sløjfe de meget populære F1-lån, lyder det fra adm. direktør i Realkredit Danmark, Carsten Nøddebo.

”Jeg tror, udviklingen kommer til at gå i retning af, at vi skal funde os via obligationer, der løber længere,” siger han med henvisning til den diskussion, der i øjeblikket foregår i EU omkring kapitalkrav.

”Der kommer formentlig nogle regler om, at obligationer, der løber under et år ikke kan medregnes, og derfor vil det være en fordel, at vi fik en funding, der var lidt længere,” siger han.

Ikke opgivet

Dermed lægger Carsten Nøddebo afstand til både Peter Engberg, koncernchef i Nykredit og Sven Blomberg, adm. direktør i BRFkredit, der i går i kraftige vendinger forsvarede det danske F1-lån og erklærede sig klar til at kæmpe videre i EU.

Carsten Nøddebo mener dog ikke, at han har opgivet kampen for dansk realkredit.

”Nej, det har vi ikke. Der er en lang række andre ting, der spiller ind her. Vi har fået mange indrømmelser, og det skal vi være glade for, for det er med til at sikre, at dansk realkredit kan fortsætte, som vi kender det. Men vi kommer også til at bøje os på enkelte områder, og det kunne være et af de områder, hvor vi kunne komme til at gøre det, for omkostningerne er trods alt beskedne i forhold til at kunne bevare de enorme fordele, som vi kender fra realkreditsystemet,” siger han.

 

Populært lån splitter dansk realkredit

Engberg: F1-lån er op til det enkelte institut 

Blomberg: Løsningen er en længere refinansieringsperiode 

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs