Manglende børsnotering kan give milliardregning til Nykredit-kunder

Hvis en gruppe kritiske Nykredit-kunder får held med at stoppe den planlagte børsnotering af finansgiganten, kan det udløse en ny stor milliardregning til kunderne. Det viser interne Nykredit-papirer.
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dige
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dige

Det kan give et gevaldigt tilbageslag for kunderne i Nykredit, hvis selskabet ikke bliver børsnoteret som planlagt, skriver Berlingske Business. En forening af kunder hos ­Nykredit, Consum, har talt kraftigt mod børsnoteringen, men det kan blive dyrt for dem selv.

Berlingske Business er i besiddelse af ­interne Nykredit-papirer, der er sendt til repræsentantskabet. I papirerne står, at nye Basel IV- krav forventes at give selskabet en regning på 15 mia. kr. Dem regner Nykredit med at kunne hente via en børsnotering. Men hvis Nykredit ikke kommer på børsen, vil regningen blive endnu større ifølge papirerne, da kapital­kravene dermed vil være "betragteligt større".

Spørgsmålet om de forhøjede bidragssatser hos Nykredit kom igen i vælten i løbet af ugen, da det kom frem, at Basel-komiteen har udskudt vedtagelsen af de nye Basel IV-krav. Det fik blandt andre Forbrugerrådet Tænk til at rette en kritik mod Nykredit, fordi rådet mente, at Basel IV-kravene var årsagen til de ­højere bidragssatser.

Nykredit afviser at sige noget om eventuelle yderligere prisstigninger.

"Vi må af hensyn til konkurrencelovgivningen ikke udtale os om fremtidige priser. Så det kan jeg desværre ikke sige noget om," siger Nykredits pressechef, Jens Theil, til Berlingske Business.

Brandingekspert: Nykredit er den nye "gebyrgrib"

Nykredit kritiseres for kovending om bidragssatser

Nykredit gør nyt forsøg på at fordoble bidragssatser for boligejere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også