FinansWatch

Nykredit kritiseres for kovending om bidragssatser

Nykredit har foretaget en kovending, når realkreditinstituttet påstår, at de forhøjede bidragssatser er grundet allerede eksisterende kapitalkrav, lyder det fra foreningen Fair Bidragssats.

Foto: Arkiv: Polfoto/Ivan Riordan Boll

Foreningen Fair Bidragssats raser mod Nykredit, da foreningen mener, at Nykredit, med påstanden om at de forhøjede bidragssatser skyldes allerede vedtagne krav, er ude i en kovending. Det skriver Berlingske.

"Det lyder som en lodret løgn og en kovending. Der er i hvert fald det modsatte af, hvad der blev sagt i foråret 2016. Vi har debatteret det rigtigt meget, og det er jo, fordi det er det argument, de har brugt. De fremtidige Basel-krav har helt klart været en stor del af debatten," siger Chresten Ibsen, stifter og bestyrelsesmedlem i Fair Bidragssats, til Berlingske.

Reaktionen kommer efter, at direktør for kapital i Nykredit, Dan Sørensen, i Berlingske har udtalt, at biragsforhøjelsen først og fremmest var begrundet i allerede kendte og vedtagne krav og altså ikke byggede på det igangværende arbejde i Basel-komitéen.

Basel-komitéen har foreløbigt valgt at udskyde de nye kapitalkrav i form af Basel IV. Kravene vil betyde, at de danske realkreditselskaber skal polstre sig med ekstra 130 mia. kr.

Anders Dam tavs om Basel-konsekvenser for boliglån

Ny kritik af Nykredits forhøjede bidragssatser efter Basel-udsættelse 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs