FinansWatch

Nykredit har hovedrolle i andelsdrama

Afgrunden truer inden dramatisk forsamling i Frederiksberg-andelsforening, der er 150 mio. kr. under vandet

Renteswap. Negativ egenkapital. Konkurs.

Det er ikke rare ord, der bliver kastet rundt op til aftenens generalforsamling i andelsboligforeningen Duegaarden på Frederiksberg, skriver dagbladet Børsen.

Foreningen skal i dag tage stilling til en række forslag fra kreditoren Nykredit, der vil have sine krav godkendt. Ellers står den på konkurs for andelsforeningen, der har 352 mio. kr. i realkreditgæld, et renteswap, der, på trods af stigende renter, stadig er negative 68 mio. kr., og en kassekredit på 18 mio. kr.

Foreningens aktiver er vurderet til 290 mio. kr. mod 493 mio. kr. før krisen.

Nykredits rolle i forløbet bliver kritiseret, da koncernen var primær rådgiver ved stiftelsen af foreningen. Det skete på et grundlag, som andelshavernes advokat i dag kalder for uansvarligt.

Splid

Samtidig er der også drama internt i foreningen, hvor flere beboere ifølge Børsen er uenige med bestyrelsens dispositioner.

Specielt renteswappet – der blev vedtaget uden om generalforsamling – gør ondt.

”Jeg anser det for problematisk, at man forlader sig 110 pct. på én rådgiver, og entydigt går efter én løsning. Der er ingen sikker præcedens og heller ingen sikkerhed for resultatet ved en eventuel retssag,” siger andelshaver og adm. direktør Lars Toft til avisen, og klager over den generelle mangel på åbenhed i foreningen.

Det billede kan formand Aksel Walløe og lektor ved KU ikke genkende.

”Vi har haft 15-20 fællesmøder, og samtidig har der hverken været mangel på gennemsigtighed eller kommunikation,” siger Walløe til avisen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs