FinansWatch

Nykredit vinder stor skattesag

Skatteministeriet har tabt en sag i Østre Landsret til Nykredit Realkredit om beskatning af aktieavance for 136 millioner kroner (Opdateret 11.06)

Med dagens sejr i Østre Landsret kan Nykredit-koncernen indtægtsføre de 136 millioner kroner i udskudt skat. Det skriver Ritzau.

Sagen stammer tilbage fra 2005, hvor Skatteministeriet anlagde sagen med påstand om, at Nykredit Realkredit skulle beskattes af aktiehandel i årene 1999-2001.

Skat mente, at selskabet kunne betegnes som næringsdrivende med handel med aktier. Nykredit Realkredit mente på den anden side, at den betegnelse var forkert, da selskabets aktier var en del af dets anlægsbeholdning. Og det synspunkt fik Nykredit altså ret i i dag i Østre Landsret.

"Realkreditloven stiller således krav om, at realkreditinstitutter til stadighed har en ansvarlig kapital af en vis størrelse, og at denne i overvejende grad placeres i sikre og rimeligt likvide aktiver," hedder det i dommen.

Ministeriet skal inden 14 dage betale 540.000 kroner i sagsomkostninger til Nykredit Realkredit.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs