FinansWatch

Blomberg: Ikke den ringeste præstation

BRFkredit har fået tildelt den højeste rating af sine obligationer nogensinde. Adm. direktør Sven Blomberg er særdeles tilfreds.

Som ventet inkasserer BRFkredit ratingen AAA på sine obligationer af ratingbureauet Standard og Poor's.

Det er den bedste rating BRFkredit nogensinde har opnået, og det bliver ikke overraskende yderst positivt modtaget af adm. direktør Sven A. Blomberg.

”Det er den højeste rating på vores obligationer nogensinde, så vi er selvfølgelig særdeles tilfredse. Vi har været igennem en lang konsolideringsproces, hvor vi i en krisetid markant har reduceret nedskrivninger og restancer, hævet indtjeningen og fået de sorte tal tilbage på bundlinjen. Det er altså ikke den ringeste præstation, og det er ratingen her med til at understrege,” siger adm. direktør Sven A. Blomberg i en meddelelse.

Det er obligationerne udstedt i kapitalcenter E og B, der modtager ratingen.

Genåbner for udstedelser

Ratingen fra Standard & Poor’s kommer efter, at BRF Kredit fyrede Moody’s.

På baggrund af ratingen har BRF besluttet at lukke kapitalcenter H og M.

"På baggrund af den høje rating, er det besluttet at genåbne kapitalcenter E for nye udstedelser. I den forbindelse er det besluttet at lukke kapitalcenter H og M og tilbageføre obligationer og pantebreve udstedt fra disse centre til kapitalcenter E. Det sker for at opnå størst mulig effektivitet i udnyttelsen af BRFkredits meget store overdækning. Obligationer i kapitalcenter H og kapitalcenter M får dermed også ratingen AAA," skriver Moody's.

AAA til BRF fra ratingbureau

BRF ryster på hovedet af Moody's 

Moody's sender sidste spark til BRF

BRF's ratingbrud giver bedre karakter

BRF: Moody’s som en gammel GPS

BRF opsiger samarbejdet med Moody's 

 

 

 

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs