FinansWatch

BRF opsiger samarbejdet med Moody's

Efter længere tids skærmydsler er det nu endegyldigt, at BRF Kredit fremover vil køre videre uden en rating fra Moody's. Snarlig rating fra S&P ventes. (Opdateret 17.15)

Som et andet kærestepar med voldsomme kommunikationsproblemer går BRF Kredit og Moody's nu hver til sit.

Tilbage i starten af sommerferien var stemningen mellem de to parter på frysepunktet, da Moody's sænkede BRF Kredits udstederrating fra Baa3 til Baa1.

"Nu er der gået næsten to år, og vi har stort set, kvartal for kvartal, forbedret resultaterne. Tabene er lavere, indtjeningen er forbedret, og omkostningerne er reduceret. Derfor har vi ret svært ved at forstå Moody’s argument. Hvis ikke det var så alvorligt, måtte man grine,” sagde Carsten Tirsbæk Madsen dengang.

Længere tids uenigheder

I dag har BRF Kredit så officielt opgivet samarbejdet med det omstridte kreditvurderingsbureau, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

"Dette har baggrund i længere tids uenighed om bl.a. ratingmetode, Moody’s syn på dansk realkredit og BRFkredit i særdeleshed samt en stigning i kravet til overdækning fra 11,6 mia. kr. før 27. juni 2011 til nu 22,3 mia. kr. Fordoblingen af kravet til overdækning er sket efter en periode, hvor BRFkredit løbende har udvist væsentlige resultatforbedringer og stigende solvensprocent," skriver BRF Kredit i meddelelsen.

Det udfordrede danske realkreditinstitut skriver videre i meddelelsen, at Moody’s desuden forlanger, at der i lighed med den allerede afgivne erklæring for kapitalcenter E nu også i prospektet for kapitalcenter B og ’Instituttet i Øvrigt’ afgives erklæring om tilstedeværelsen af den krævede overkapitalisering, hvilket vil medføre en for BRFkredit uhensigtsmæssig og bindende kapitalstruktur.

"For så vidt angår ’Instituttet i Øvrigt’, vurderer BRFkredit, at en sådan erklæring vil være i strid med dansk lovgivning, idet ’Instituttet i Øvrigt’ er forpligtet til at supplere øvrige kapitalcentre med kapital så længe ’Instituttet i Øvrigt’ overholder solvenskravet," skriver BRF i meddelelsen.

 

I samme meddelelse skriver Sven Blomberg og co., at BRF Kredit er ved at være helt på plads med en aftale med Standard & Poors, et andet kreditvurderingsbureau, der muliggør, at obligationer udstedt fra kapitalcenter E får en rating på minimum AA+, mens obligationer fra kapitalcenter B og ’Instituttet i Øvrigt’ forventes at få en rating på minimum AA-.

 

"Det er forventningen, at obligationer udstedt af kapitalcenter H og M vil være ratet minimum AA+.," skriver BRF Kredit.

 

Blomberg: Det tyder på bedre S&P-rating 

Avis: BRF Kredit ny duks på nedskrivningsfronten

Flyt realkreditlånet fra BRF og spar penge

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs