FinansWatch

BRF ryster på hovedet af Moody's

BRF Kredit får en afskedshilsen fra Moody's i skikkelse af en ny downgrade. BRF står hovedrystende tilbage.

BRF Kredit opgav tidligere på ugen sit samarbejde med det amerikanske kreditvurderingsbureau Moody's. Onsdag kvitterede Moody's med en nedjustering af flere af BRF's obligationer. Det afføder lidt slet skjult hovedrysten fra BRF Kredit.

BRF Kredit forklarer torsdag baggrunden for det opsagte samarbejde og fremlægger en række af de krav, Moody's har stillet til den danske realkreditobligationsudsteder.

- Opsigelsen har baggrund i længere tids uenighed om bl.a. ratingmetode, Moody's krav til erklæring, der ville give en uhensigtsmæssig og bindende kapitalstruktur. Endvidere ville krav om, at Moody's rating ikke kan erstattes af et andet anerkendt ratingbureau have den konsekvens, at BRFkredit er bundet til Moody's i al fremtid, skriver BRF Kredit.

Uenighed om bindende erklæring

Moody's har nedjusteret BRF's kapitalcenter B fra Aa3 til B mens kapitalcenter E er nedjusteret til A1 fra Aa2 mens "instituttet i øvrigt" fastholdes på Aa3.

- På trods af at BRFkredit har kapital svarende til de krav, Moody's har stillet for at opretholde en Aa2 på kapitalcenter E og en Aa3 på kapitalcenter B og "Instituttet i Øvrigt", anerkender Moody's ikke disse midler, idet det ikke har været muligt at blive enige med Moody's om den ovenfor beskrevne bindende erklæring. I konsekvens heraf vil Moody's alene tillægge størrelsen af den lovkrævede kapital, 8 pct. solvenskrav, værdi, hvorfor Moody's downgrader kapitalcenter E og B, skriver BRF Kredit.

BRF Kredit har i stedet indgået samarbejde med S&P, hvis ratings af BRF Kredit er markant højere end Moody's.

 

BRF: Moody’s som en gammel GPS 

Moody's sender sidste spark til BRF

BRF's ratingbrud giver bedre karakter

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs