FinansWatch

BRFkredit langer på ny ud efter Moody's

Et nyt dansk brud med kreditvurderingsbureauet Moody's kan være under opsejling.

I et interview med Bloomberg News stiller BRFkredits vicedirektør Lars Sandberg sig uforstående over for et krav fra Moody's om, at realkreditinstituttet skal øge sin kapitalreserve med knap 6 mia. kr.

"Vi forstår simpelthen ikke den måde, Moody's ser på den danske økonomi og vores udlånsportefølje. Det handler næsten om, hvem der styrer vores forretning: er det os eller Moody's," siger Lars Sandberg ifølge Bloomberg.

Forhandler med S&P

Med de udtalelser lægger han sig meget tæt op ad Realkredit Danmarks vicedirektør Klaus Kristiansen, der i et interview 10. juni i år med Ritzau Finans også udtrykte skepsis over for Moody's' tilgang til de danske realkreditobligationer. Han kaldte blandt andet de øgede krav fra Moody's for "ude af trit med virkeligheden". To uger senere opsagde Realkredit Danmark samarbejdet med Moody's.

Helt så grelt står det tilsyneladende ikke til endnu hos BRFkredit, men der er dog en betydelig utilfredshed at mærke. BRFkredit er nu i gang med at forhandle med et andet kreditvurderingsbureau, Standard & Poor's.

"For tiden er en dobbeltvurdering mulig, og vi håber selvfølgelig, at vi er mere enige med S&P end Moody's," siger Lars Sandberg til Bloomberg.

Ritzau Finans

BRF på vej mod ratingklemme

BRF forhandler med S&P om centerrating

BRF overvejer brud med Moody's

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs