BRF forhandler med S&P om centerrating

Efter kreditvurderingsbureauet Moody's satte BRF Kredit midlertidigt skakmat med en nedgradering, forhandler realkreditselskabet nu med Standard & Poor's om rating af sine kapitalcentre.

Det oplyser BRF Kredit i en meddelelse, hvor det understreges, at BRF samtidig fastholder samarbejdet med Moody's.

BRF har besluttet at oprette et nyt Kapitalcenter H, hvorfra der overvejende skal udstedes rentetilpasningslån. Samtidig oprettes et midlertidigt Kapitalcenter M til fastforrentede lån. Disse ventes flyttet til et andet kapitalcenter, når S&P er klar med en rating.

De kunder, der allerede har fået lånetilsagn, vil få deres lån fra Kapitalcenter E.

Dilemma

Netop Kapitalcenter E, der er BRF Kredits vigtigste forum for obligationsudstedelser, er hele kernen i sagen. Obligationer fra dette center udstedes nemlig med ratingen Aa1 fra Moody's - det har BRF Kredit forpligtet sig til, da kapitalcentret blev oprettet. Men i sidste uge sendte Moody's BRF Kredits overordnede udsterrating ned til Baa3 fra Baa1, og dermed bliver det umuligt for BRF Kredit at opretholde ratingen på obligationer fra Kapitalcenter E. Moody's accepterer nemlig ikke, at der er for stor afstand mellem udstederens kreditvurdering og ratingen på de enkelte obligationer.

Det er det dilemma, som BRF nu søger at løse ved dels at oprette nye kapitalcentre og dels forhandle med S&P om at rate kapitalcentrene, mens selve BRF Kredit fortsat vil have en rating fra Moody's.

Fortsat i tænkeboks

"Konstruktionen indebærer, at kunder i BRFkredit a/s ikke påvirkes negativt i perioden frem til, der foreligger en ny rating af BRFkredits a/s kapitalcentre fra Standard & Poor's. Yderligere strukturelle tiltag og alternativer, herunder f.eks. indførelse af 2-lagsbelåning, er ikke besluttet endnu," oplyser direktør Carsten Tirsbæk Madsen i en fondsbørsmeddelelse.

Af meddelelsen fremgår også, at de obligationerne i det midlertidige Kapitalcenter M ikke vil blive børsnoteret.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også