BRF på vej mod ratingklemme

BRFKredit har nået afgrundens rand på ratingsiden, skriver Berlingske Tidende. Næste trin ned på ratingstigen vil for alvor skade konkurrenceevnen.

Der er ikke flere trin på ratingstigen for BRFKredit. Næste skridt nedad vil nemlig gøre det stort set umuligt for BRF at udstede konkurrencedygtige obligationer, skriver Berlingske Tidende.

”Hvis BRFkredit får bare ét hak nedad i udstederratingen, vil det automatisk betyde, at ratingen af de bedste obligationer ryger tre trin ned til A2, hvilket kun er den sjettebedste rating. Og det uanset om der bliver lagt ekstra sikkerheder ind. Hvis det sker, og BRFkredit fortsat kun har rating fra Moody’s, vil det være tæt på umuligt at få nye låntagere ind, for så vil obligationerne simpelthen ikke være konkurrencedygtige,” siger Nikolaj Fabricius, der er obligationsanalytiker i Sydbank, til avisen.

Sidste uge udtrykte Finanstilsynet skepsis over for BRFKreditbanks forretningsmodel. Og ifølge Berlingske er det nu hele forretningen i BRF, der har brudt det det traditionelle bånd til ejendomsmæglerkæden EDC, man ser skævt til. Tilsynet har ifølge avisen svært ved at se, hvordan BRF i fremtiden vil sælge sine produkter.

Kreditvurderingsbureauet Moody’s peger samtidig ifølge Berlingske på, at BRF står over for en udfordring når det kommer til refinansieringen af det 7,2 mia. kr. store statsgaranterede lån, der i lighed med en række bankers lignende byrde skal være udskiftet inden udgangen af 2013.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også